Міграційне законодавство Італії — основні особливості

Опубликовано:

2011-08-03

Туризм в Італії, незважаючи на те, що ця країна входить у вісімку найбільш розвинених в економічному плані країн миру, є однією з головних статей поповнення місцевого бюджету. Щорічно цю країну відвідують мільйони туристів з різних куточків миру.

Якщо й ви вирішили зробити самостійну подорож по Італії як турист, вам необхідно придбати путівник по Італії, а для того, що б поїздка в Італію не була затьмарена ніякими неприємними для вас ситуаціями, вам належить, хоча б коротенько, вивчити міграційне законодавство Італії.

Зупинимося на деяких основних моментах, які включає міграційне законодавство Італії, а саме: по прибуттю в цю країну, кожному іноземному підданому, легально перейшовшому границю, треба протягом 8 наступних днів одержати дозвіл у поліції відповідного округу, на перебування в Італії.

Так само законодавство Італії визначає, що термін дії дозволу на перебування в цій країні не може бути більше терміну дії вашої в’їзної візи.

Законодавство Італії пропонує таку градацію по строках перебування на території даної держави, залежно від цілей поїздки, зокрема, якщо ви прибутку в країну для короткострокового проживання або робите бізнес- або турпоїздку, то тривалість вашого перебування не може бути більше 3-х місяців.  Якщо ж ви прибули в цю країну здійснювати сезонну трудову діяльність, то строк вашого перебування в Італії — не більше півроку. Один рік — якщо ви приїхали в Італію на навчання або професійну підготовку, причому якщо навчання багаторічне, то прийде щорічно оформляти нову посвідку на проживання. У випадку приїзду в Італію для возз’єднання з родиною, або з метою пристрою на роботу з наймання або самостійного працевлаштування, термін дії дозволу на перебування в цій країні не може перевищувати двох років.

Так само слід зазначити, що законодавство Італії, при видачі в’їздної візи, виділяє 4 мотиви з 21-го, наявність яких дає вам право на дозвіл постійно перебувати в країні (після шести років проживання в країні) і одержати громадянство Італії, а саме:

-возз’єднання з родиною, за умови того, що особа, з якою відбувається   возз’єднання, уже має громадянство Італії або імміграційний статус;

-усиновлення;

-наймана робота;

-індивідуальна трудова діяльність.